Björnbärsdessert

Denna efterrätten såg otroligt frestande ut, björnbär är ett underskattad bär! Kocken bakom frestelsen är Torben Klitbo och hans mat kan njutas hos Cofoco i Köpenhamn.

Till 4pers.

300g björnbär
100g maräng

Glasyr:
3 ägggulor
2 msk. socker
½ vaniljstång 
250ml vispgrädde
1. Glasyr: Vispa äggulorna tillsammas med sockret tills de blir vitt och pösigt. Öppna vaniljstången och skrapa ur frönen i äggblandningen. Vispa grädden lätt och vänd försiktigt ned i äggsmeten. 

2. Altinera lager av krossade maräng, glasyr och björnbär i ett vackert glas.

3. Låt frysa i två timmar eller mer, sedan är det bara att servera.



Foto: BoConcept

Fler läkra recept hittar ni om ni klickar här.

Comments
Postat av: Kinna

Hej!
Låter väldigt gott det här. En fråga - ska det vara äggvitor eller äggulor i glasyren?


Comment here:

Name:
Remember me?

E-mail address:

URL:

Comment:

Trackback