Björnbärsdessert
Denna efterrätten såg otroligt frestande ut, björnbär är ett underskattad bär! Kocken bakom frestelsen är Torben Klitbo och hans mat kan njutas hos Cofoco i Köpenhamn.
Till 4pers.
300g björnbär
100g maräng
Glasyr:
3 ägggulor
2 msk. socker
½ vaniljstång
250ml vispgrädde
Till 4pers.
300g björnbär
100g maräng
Glasyr:
3 ägggulor
2 msk. socker
½ vaniljstång
250ml vispgrädde
1. Glasyr: Vispa äggulorna tillsammas med sockret tills de blir vitt och pösigt. Öppna vaniljstången och skrapa ur frönen i äggblandningen. Vispa grädden lätt och vänd försiktigt ned i äggsmeten.
2. Altinera lager av krossade maräng, glasyr och björnbär i ett vackert glas.
3. Låt frysa i två timmar eller mer, sedan är det bara att servera.

2. Altinera lager av krossade maräng, glasyr och björnbär i ett vackert glas.
3. Låt frysa i två timmar eller mer, sedan är det bara att servera.

Comments
Postat av: Kinna
Hej!
Låter väldigt gott det här. En fråga - ska det vara äggvitor eller äggulor i glasyren?
Trackback