Ragna Berlin

När Ragna Berlin designade "Ballongen" blev resultatet spännande assymetri. Varje lampa är handblåst och olik de andra, och vi utmanas att titta på designen från alla håll, för att utforska lampans förändrande form.

Lampan har blåsts av svensken Reino Björk på konstnärskollektivet Urban Glas i Brooklyn, och är man i New York så kan man ju passa på att besöka nattklubben Avalon för där hänger numera fyra av dessa vackra "ballonger". Nattklubben ligger i en kyrka på Sixth Avenue/20th street. Annars kan man hitta lamporna i butiken Totem83 Grand Street där också många andra svenska designers finns representerade.

Ragna har sin bas i New York, och i tillägg till att vara glaskonstnär arbetar hon också som arkitekt, skulptör och målare.

65115-1006

Foto: ragnaberlin.nu


Comments
Postat av: Ragna Berlin

Hej!

Jag sökte på mig själv och hittade bla denna sida, kul! och fint.
Jag förstår inte riktigt när materialet om min lampa var publicerat men sedan dess har mycket hänt. Jag har en ditributör i USA, Ameico.com sedan september i år. De finns också till försäljning hos Olby Darpö , Stureg 24 i Stockholm. De var presenterade i NY Times i june i år. Min hemsida är på väg att bli uppdaterad om ca en vecka. Jag söker andra butiker i Sverige.
Många hälsningar Ragna Berlin

2006-10-24 @ 04:57:27

Comment here:

Name:
Remember me?

E-mail address:

URL:

Comment:

Trackback