Gudrun på Sørlandet

Sommarens inspirationskatalog från Gudrun Sjöden kom i posten idag, och har man inte en bra dag redan så får man det av att titta i den. Det fanns så otroligt mycket vackert!! Särskilt föll jag för bildreportagen som är gjort på norska Sørlandet - gissa om jag fick hemlängtan?!

65115-1583
Foto: Gudrun Sjöden

Tapeter från Walnut

Walnut såg dagens ljus mitt i Hollywood i början på 2005. Sedan dess har butiken fått rykte på sig att vara det stället man besöker när man behöver något utom det vanliga. Här hittar man en skön mix av autentiska vintage-tapeter från hela världen och modernare tapeter som RomoSum Design, Palace Papers, Louise Body, Neisha CroslandFlorence Broadhurst, Cavern,  Cole & Son och Flavor Paper. För att nämna några. Spännande och väldigt väldigt vackert!!

65115-1569
Foto: Walnut Wallpapers

Gudomliga tapeter

Kolla in de vackra tapeterna!! Den i mitten är nära på den finaste jag sett!! Tyvärr är det inte på en "tapetsida" jag hittat bilderna, utan det är hos holländska Mrs. Me. Och de sysslar inte med tapeter (i alla fall står det inget om det på hemsidan).

Troligen får jag maila dem och fråga var de kommer ifrån, men det kanske finns någon där ute som redan vet?

Mrs. Me
Foto: Mrs. Me

Filosofi i badrummet

Jag letar ständigt efter badprodukter att älska, men hamnar oftast i hyllorna på närmaste mataffär när Palmoliven är slut. Jag har en spärr mot att använda flera hundra kronor på något som inte är värt pengarna. Dock har jag hört endel bra om Philosophy's tvålar, kanske det är dags att testa. Någon som kan rekommendera/varna, kanske?

philosophy: the best cosmetic is great looking skin.
Foto: Cow Parfymeri, montage FF

Jag börjar se ett mönster....

Jag är inte mycket för bloggtema (för när jag skall hitta nåt bestämt så hittar jag det som oftast inte) men just nu ser jag snygg naturdesign överallt jag tittar. Alltså KAN det tänkas att veckan kommer att handla väldigt mycket om Moder Jord. :-)

Hur som helst;
kanvasen designad av Marooshka är snygg-snygg-snygg! Helt enkelt.
65115-1555
Foto: Pillows and Throws

Vårligt hos Village

Åh, kolla in de här fräscha vaserna från Village. Blir ni lika förtjusta som jag? Frågan är ju bara vad som är snyggast, tre styck i likadan färg eller en glad mix...

65115-1553
Foto: village.se

Svala mattan

Hos CB2 kärade jag ner mig i denna otroligt fina matta. De två färgerna ihop är fullständigt ljuvliga!! Mattan kommer i stor och mindre och kostar $499 respektive $299.

65115-1552
Foto: CB2

Rena toner hos ASA

Kolla in denna vackra keramik från Home by ASA! Särskilt vaserna överst var gudomligt fina - dessutom får jag barbapappa-känslor av dem och vad kan vara mysigare än det? :-)

De har en hel massa
fina saker på hemsidan, definitivt värt några minuter för att spana in!!

65115-154465115-154565115-1546
Foto: Home by ASA

Vackert från Plümo

Hos Lisen hittade jag länken till ännu en spännande webbutik, och denna har jag fullständigt missat! Tänk er romantisk design tidigt förra århundradet och ni är där! Det fanns oändligt med saker jag vill ha hem, bilderna härunder är bara en bråkdel...

65115-1526
Foto: Plümo

Nyheter från Arabia

Ett tag har jag letat efter stora ljuslyktor med små hål i, eftersom det blir så mysigt ljus av det. Och nu verkar det som om jag äntligen hittat vad jag sökt. Titta på dessa vackra nyheter från finska Arabia! Stjärnan heter Carambola och är (förstås) Heikki Orvolas design, i mitten finns Helmi som är designad av Heini Riitahuhta, och sist alltså Fire, där Nathalie Lahdenmäki står för designen.

I övrigt älskar jag den krittvita färgen på sistnämnda. Tänk att vitt - som inte ens får lov att definieras som en färg - kan ha så många nyanser. Frågar ni mig är ett hem fylld med olika vitt minst lika vackert och spännande som ett mer färgglatt!!
Arabia Finland
Foto: Arabia

Möbler med sommarsmak

En riktig liten godbit kom jag över, utan att jag helt vet hur. Ofta blir det lite så när man surfar för surfandets skuld. :-)

Englesson har en serie som heter Stockholm, och gillar man den lantliga stilen så skall man kika lite närmare på just denna serie. Och på tal om Howard; kolla in tyget på fåtöljen härunder! Är det inte vackert? Jag fick genast en "ge mig känsla"!

65115-151865115-152065115-151965115-1521
Foto: Englesson