Japanskornas hemligheter

Skälet till varför japanskorna har en sådan slank figur sägs vara att de får i sig:

- Mycket fisk, soja, ris, grönsaker och frukt.
- 10 gånger mer sojaprodukter än andra, mer protein och kalcium.
- Ris - i stället för bröd.
- Massa grönt te som är bra för matsmältningen.

Japansk mat hittar du
här och här. Här finns dessutom en blogg om japansk mat.

image1631

Vackra kannan

Att Burleigh har många vackra saker är ingen nyhet, men denna kannan har jag inte sett förut. Jag fick genast ett desperat ha-begär. Ser ni det framför er; en solig dag i trädgården hos mormor, hembakade småkakor och en kanna fylld med knallröd hemgjord jordgubbssaft. Gud en sån lycka!

image1629
Foto: Stonewall Kitchen

Frukt ÄR bra!

I alla fall om man skall tro Fredrik Paulún. Äter man 100 g hallon och en skiva vattenmelon per dag så räcker det för att kroppen skall förbränna mer fett. Hallon innehåller nämligen hallonketon, som ökar frisättningen av fett från fettcellerna, och vattenmelon innehåller aminosyran citrullin, som ökar kroppens förmåga att bränna fett.

Myten om att man inte skall äta för mycket frukt om man försöker tappa några kilo stämmer alltså inte. Äter man mellan 500-1000 g frukt om dagen kan man gå ner 1/2 kg i veckan.

Det samma gäller mat med starka kryddor, som Chili, Senap, Ingefära, Pepparrot, Vitlök, Peppar och Kanel. Och om man vill spä på ännu lite mer så skall man dricka några koppar svart kaffe eller grönt te per dag.

Det skall fungera. I teorin i alla fall...

Mer info om bra mat!

image1623

Björling Design

Dessa hjärtskålar har jag fullständigt missat, men de skulle troligen bli jättefina tillsammans med den lilla skålen med guldkant som jag redan har i skåpet. Jag har börjat tycka väldigt mycket om guld, det känns... feminint på något vänster.

image1622
Foto: Björling Design

Nytt från Sandberg

Den röda vallmon har huvudrollen i Lotta Kvists nya tapet Christophe för Sandberg Tyg & Tapet. Tapeten ingår i Sandbergs första limtrycks­kollektion, där tapeterna får en mer målerisk känsla.

Mönstren är en krock mellan franskt och ­japanskt, och härunder ser ni hur lyckad den krocken blev.

image1617
Foto: Sandberg Tyg & Tapet