Finska ringen

Ungefär 600 kronor kostar vackra Snowflower från finska Kalevala. Den skulle nog sitta fint på mitt ringfinger. :-)

image1642
Foto: finnishgifts.com

Stulen bild

Jag har klickat ut och in mig i bloggen hemmariket i dag - det finns så mycket vackert att titta på där. Och nyss hittade jag ett inlägg om danska Lene Toni Kjeld, som gör fantastiskt vackra tapeter. Nämnda blogg har samma favorittapet där som jag - titta vad fin!

image1637
Foto: walldecoration.dk

Pasta Carbonara

Pojkvän var extremt sugen på Carbonara så jag testade ett recept jag hittade på nätet, och det var så gott så jag måste dela det med er. Voila! :-)

image1636
 • 2 paket (ca 300 g) bacon
 • 100 g riven parmesan ost
 • 3 ägg
 • 2 dl matlagningsgrädde
 • Svartpeppar och salt efter tycke
 • 4 portioner spagetti
 • Finhackad purjolök och/eller tomat
 1. Mät upp vattnet för spagettin i en kastrull och ställ den spisen på full värme.
 2. Medan du väntar på att vattnet skall börja koka knäcker du äggen i en skål, häller i grädden och den rivna parmesanen (spara lite till senare). Krydda med salt och peppar, och rör om. Finhacka också tomaten och purjolöken och skär baconet i små strimlor (1 x 3 cm).
 3. Hetta pannan och stek baconet. När vattnet börjar koka, lägger du i spagettin och rikligt med salt. Var noga med att inte koka spagettin för länge, den får gärna vara lite al?dente.
 4. När spagettin är färdig, häll bort vattnet och lägg spagettin i pannan på baconet. Blanda spagettin och baconet och häll sedan på parmesan-blandningen. Rör om ytterligare och lyft sedan av pannan från spisen.
 5. Portionera ut pastan i skålar och strö på den sista parmesanen, lite svartpeppar och den finhackad purjolöken och tomaten. Servera genast eftersom pastan kallnar fort.

Wroom

Jag har haft min första körlektion. Gud så läskigt! Att försöka få ihop det så man kopplar, startar, växlar och gasar på rätt sätt så motoren inte dör är svårt nog - men att hålla sig på högersidan... DET var inte lätt. Jag var säker på att jag skulle köra ihjäl de stackars kundvagnarna på Elgigantens parkering både en och två gånger. Avståndsbedömning är inte min grej! Dessutom, hur fan skall jag kunna komma upp i 110 km/t på motorvägen när jag tyckte att 10 km/t var löjligt fort på parkeringen? Svara mig på det, vill ni?

Fast jag är genial på att växla. Det är ändå nåt.

I övrigt är jag väldigt sugen på en
Eric Silva-ring just nu. Vacker eller hur? Hos Uncommon Goods finns den för USD 110, fast kolla in hans hemsida - han är en mästare på hantverk!

image1633
Foto: Uncommon Goods