Pasta Carbonara

Pojkvän var extremt sugen på Carbonara så jag testade ett recept jag hittade på nätet, och det var så gott så jag måste dela det med er. Voila! :-)

image1636
  • 2 paket (ca 300 g) bacon
  • 100 g riven parmesan ost
  • 3 ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Svartpeppar och salt efter tycke
  • 4 portioner spagetti
  • Finhackad purjolök och/eller tomat
  1. Mät upp vattnet för spagettin i en kastrull och ställ den spisen på full värme.
  2. Medan du väntar på att vattnet skall börja koka knäcker du äggen i en skål, häller i grädden och den rivna parmesanen (spara lite till senare). Krydda med salt och peppar, och rör om. Finhacka också tomaten och purjolöken och skär baconet i små strimlor (1 x 3 cm).
  3. Hetta pannan och stek baconet. När vattnet börjar koka, lägger du i spagettin och rikligt med salt. Var noga med att inte koka spagettin för länge, den får gärna vara lite al?dente.
  4. När spagettin är färdig, häll bort vattnet och lägg spagettin i pannan på baconet. Blanda spagettin och baconet och häll sedan på parmesan-blandningen. Rör om ytterligare och lyft sedan av pannan från spisen.
  5. Portionera ut pastan i skålar och strö på den sista parmesanen, lite svartpeppar och den finhackad purjolöken och tomaten. Servera genast eftersom pastan kallnar fort.

Comments

Comment here:

Name:
Remember me?

E-mail address:

URL:

Comment:

Trackback