Pasta Carbonara
Pojkvän var extremt sugen på Carbonara så jag testade ett recept jag hittade på nätet, och det var så gott så jag måste dela det med er. Voila! :-)


- 2 paket (ca 300 g) bacon
- 100 g riven parmesan ost
- 3 ägg
- 2 dl matlagningsgrädde
- Svartpeppar och salt efter tycke
- 4 portioner spagetti
- Finhackad purjolök och/eller tomat
- Mät upp vattnet för spagettin i en kastrull och ställ den spisen på full värme.
- Medan du väntar på att vattnet skall börja koka knäcker du äggen i en skål, häller i grädden och den rivna parmesanen (spara lite till senare). Krydda med salt och peppar, och rör om. Finhacka också tomaten och purjolöken och skär baconet i små strimlor (1 x 3 cm).
- Hetta pannan och stek baconet. När vattnet börjar koka, lägger du i spagettin och rikligt med salt. Var noga med att inte koka spagettin för länge, den får gärna vara lite al?dente.
- När spagettin är färdig, häll bort vattnet och lägg spagettin i pannan på baconet. Blanda spagettin och baconet och häll sedan på parmesan-blandningen. Rör om ytterligare och lyft sedan av pannan från spisen.
- Portionera ut pastan i skålar och strö på den sista parmesanen, lite svartpeppar och den finhackad purjolöken och tomaten. Servera genast eftersom pastan kallnar fort.
Comments
Trackback