Gott på långa sommarkvällar

När sommarkvällen blir lång är det jättemysigt att sitta på balkongen med levande ljus, något gott att dricka och lite snacks att tugga på. Här är några tips från Sköna Hem.

Saltade cashewnötter
Rosta nötterna i 200° i ca 10–15 min så framhävs nötternas smak. Salta och servera.

Rostade pumpafrön
Lägg ut pumpafrön på bakplåtspapper, strö över salt och även chilipulver om du önskar hetta. Rosta i ugneni ca 175° i ca 25 min.

Currycurry namnam-mandlar
Rosta skållad och skalad mandel i en torr panna. Tillsätt en halv tesked curry och en liten skvätt olja. Fräs på ganska hög värme i cirka 5 minuter. Strö över salt, rör om och lägg i en skål. Låt nötblandningen svalna.

Sultanrussin
Ät de soltorkade vindruvorna som godis. Här behövs ingen krydda!

Chilirostade cashewnötter
Rosta 3 dl nötter i en stekpanna. Blanda 2 msk olja med två krm chilipulver. Rör ner i pannan. Blanda 1 msk soja (gärna tamarisoja) med 1 tsk garam masala och häll över nötterna. Salta med grovt salt om det behövs.
Rör om ordentligt.

65115-457


Läcker lemonad

2,5 dl vatten
2,5 dl socker
5 citroner
1 liter vatten

Börja med att koka 2,5 dl vatten och socker tills allt löst sig. Sätt in i kylskåpet. Pressa citronerna. Sila bort fruktköttet. Blanda ner citronsaften i den kylda sockerlagen och fyll på med 1 liter vatten. Skär gärna tunna skivor av en citron och lägg i kannan. Garnera med citronmeliss. In i kylen igen!

65115-458

Foto: Sköna Hem

Comments
Postat av: Nilla

Å vad bra. Just vad jag behöver! Tack för tipset.
Ha det bra.

Postat av: Cia

jag skulle absolut inte banga för ett glas lemonad just nu.
något för kommande varma sommardagar.

2006-05-26 @ 21:54:23
URL: http://hemmabra.blogg.se
Postat av: Hans

Ett tips till de rostade nötterna är att använda mineralsalt istället för vanligt. Mineralsalt är godare och bättre för blodtrycket.

Det är heller inte särskilt dyrt längre. På t.ex. Willys finns ett lågpris märke som smakar bättre än Saltin.

2006-08-17 @ 18:18:26
URL: http://www.nyfikenvital.org/?q=node/825

Comment here:

Name:
Remember me?

E-mail address:

URL:

Comment:

Trackback