Inredning och design i Göteborg

Sköna Hem har listat Göteborgs bästa inredningsbutiker. Lysande tilltag och jag måste genast blogga om det, så att jag inte tappar bort listan. :)

1. Engelska TapetmagasinetHamngatan har ett fantastiskt urval av de vackrasta tapeter och textilier du kan tänka dig. Här hittar du bl.a. Designers Guild, Osborne & Little, Mulberry, Missoni, William Morris, Romo, Tres Tintas, Nina Campbell, Sandberg, Kenzo, Jane Churchill och Boråstapeter. Dessutom finns en syateljé och numera en internetbutik (woohoo yeehoo!).

image1717

2. Humanistisk, ekologisk och existensiell är nyckelord för NorrgavelMagasingatan. Möblerna är enkla, nordiska, funktionella och uttrycksfulla. Och Nirvan Richter är designern.

image1718

3. Iems, som ligger på Danska vägen har bl.a. Pappelina, Marimekko, Designers Guild, Mateus och Mairo i sitt sortiment.

4. Jag har missat Brand Design CenterSofierogatan. De säger sig vara en "unik designbutik med de bästa produkterna inom heminredning och design". Ptja, det beror väl på vilken smak man har, men gillar man exempelvis Poggenpohl, Bang & Olufsen, Tisettanta, Moooi, Gaggenau, Duravit och Brix så går man hit.

5. Nästa på listan är Fired Earth. Orkar man inte ta turen till deras showroom på Vasaplatsen kan man i lugn och ro handla online, även om urvalet förstås inte är lika stort då.

6. Krypton FormVallgatan säljer exklusiv design som t.ex. danska Georg Jensen och Eva Solo. Just nu funkar dock inte deras hemsida, vilket förstås är en besvikelse och ett stort minus (jaja, vet att det kan hända även den bästa men ändå).

7. Hos Grandma's, som också finns på Vallgatan (två flugor i en smäck) hittar du märken som Lexington, Englesson, Himla, Mateus och Green Gate.

8. Hos Unikt GlasKristinelundsgatan samlas kända och mindre kända konstnärer. Säger sig vara "Göteborgs ledande butik för konstglas". Några av konstnärerna är Mats Jonsson, Vivianne Karlsson, Katharina Rothfjell, Erik Höglund, Anders Solfors, Göran Wärff, Claes Uvesten, Marti Rytkönen, Lars Hellsten, Astrid Gate, Berit Johansson, Jan-Erik Ritzman, Bertil Vallien, Kjell Engman, Wilke Adolfsson, Ulrica Hydman-Vallien och Olle Brozén.

9. Designtorget är självklart med på listan. Butiken ligger på Vallgatan och här frodas verkligen fantasi och kreativitet. Varje vecka bedömer en jury om vilka produkter som skall få vara med i sortimentet - vissa finns kvar i flera år, andra byts ut efter bara några veckor.

10. Beslagsspecialisten Lundell & Zetterberg hittar du på Kaserntorget. De har en jättetråkig webbsida men stort sortiment.

11. Light Art på Kristinelundsgatan har inte fått ihop någon internettsida än, fast urlen är tagen så man kan väl hoppas... Här hittar du den lite mer speciella belysningen.

12. Marrakech DesignKaserntorget är vad det låter som; inredningsprylar med doft av tusenochen-natt. :-)

13. Pretty Home ligger på Södra Vägen och skryter med att vara ensamma i Sverige på hela Designers Guild sortiment. Nice. Har också egen syateljé och erbjuder homestyling och hembesök.

14.Västra Hamngatan ligger butiken Lerverk. Och butiksfronten i sig är tillräckligt för att man skall bli frestad. Här erbjuds nutida svenskt konsthantverk inom glas och keramik, allt som Hantverkskollektivets medlemmar arbetar med för tillfället.

15. Möbel-Shop Sven LarssonKungsgatan går du till om du vill köpa nordisk design. Tillverkar själv en stor del av sina möbler.

image1714

16. Antikhallarna hittar du på Västra Hamngatan, och här flöder det av antika skatter och samlarföremål på 10 000 kvadratmeter. Ha gott om tid.

17. Svenssons i Lammhult är självklart med. Butiken ligger på Järntorget och är proppfull med spännande nordisk design. Man kan också handla i deras webbshop, och på tal om det så har hemsidan blivit SÅ mycket bättre på senaste!

image1715

18.Ebbe Lieberathsgatan finns Axelsson & CO. Butiken ligger i en gammal biltvättsinrättning i Mölndal, och utställningen är sober med duktig ljussättning. Här finns möbler, textilier, belysning, tapeter och färg.

image1716

19. GranitVallgatan. Åh, jag älskar Granit! Varje gång jag kommer in hit och ser all smart förvaring väcks min pedantiska sida och jag bara myyyser.

image1713

20. Gröna Rummet på Drottninggatan är pytteliten och spejsad. Säljer plast och plexi. Har ingen hemsida. :-(

21. Övre Husargatan 32 husar Möbelgalleri Anna. Modern och exklusiv möbelformgivning. Hemsidan strular.

22. Bebop Antik finns på Kaponjärgatan (betyder?) och säljer coola möbler - helt enkelt.

image1712

Comments

Comment here:

Name:
Remember me?

E-mail address:

URL:

Comment:

Trackback